menu
sluiten
menu sluiten

Robert Jan Brunnekreeft werkt in Tilburg aan integrale gebiedsontwikkeling Stappegoor

In en rond Stappegoor in Tilburg staat de komende periode veel te gebeuren. De herontwikkeling van het kazerneterrein, de nieuwbouw van het Koning Willem II college, de bouw van de laatste fasen Willemsbuiten, maar ook het uitwerken van de plannen voor 1000 nieuwe woningen en het Stappegoorpark.

Je denkt nu waarschijnlijk: dat klinkt als een complexe uitdaging. Dat is precies waar Robert Jan Brunnekreeft gelukkig van wordt. September jl is Robert Jan gestart bij Provadi en meteen kwamen er mooie opdrachten op zijn pad. De keuze van Robert Jan viel op de Gemeente Tilburg en in dit blog legt hij uit waarom.

Rol als programmanager

“Als programmamanager voor het gebied Stappegoor is het mijn taak om het hogere gemeenschappelijke belang van deze gebiedsontwikkeling te realiseren” vertelt Robert Jan. Gemeente Tilburg ontwikkelt in de periode tot 2028 Stappegoor tot een gebied met (nog) meer ruimte om te wonen, te leren, te bewegen en samen te ontspannen. Het programma valt in meerdere deelprojecten uiteen. Robert Jan licht toe: “Die deelprojecten kennen hun eigen dynamiek en complexiteit en hebben vaak onderlinge samenhang. Die samenhang bewaak ik als programmamanager met de projectleiders, specialisten én met (markt)partijen. De grootste uitdaging is om dit te realiseren binnen de gegeven kaders van geld, tijd en kwaliteit.”

Gemeente Tilburg

Robert Jan is een ‘oude rot’ in het vak. In zijn voorstelblog lees je meer over zijn werkervaring. Hierin legt Robert Jan uit dat hij van diversiteit houdt en graag aan complexe opgaven werkt. Dit is de reden dat er snel een match was met de vraagstelling van de gemeente Tilburg. “Bij dit project heb ik te maken met veel inhoudelijke belangen, veel stakeholders en als het goed is een zichtbaar resultaat waar de bewoners en bezoekers van Tilburg graag komen. Het is een grootschalige ontwikkeling waar het uiteindelijk draait om de individuele belevingswaarde” aldus Robert Jan.

Provadi

De opdracht voor de gemeente Tilburg is een grote opdracht voor Robert Jan. Toch vindt hij het belangrijk om tijd vrij te houden voor Provadi. Hij legt uit waarom: “Ik besteed bewust tijd aan binding met mijn collega’s bij Provadi en met mijn netwerk. Met elkaar werken we aan het vormgeven en uitbouwen van Provadi en binnen mijn expertise ook specifiek aan onze dienstverlening rondom ruimtelijke ontwikkeling. Ik zie dat er in de markt veel vraag is naar gedreven (junior) projectleiders en projectmanagers die van aanpakken weten en zaken met de nodige flair oppakken. Mensen die passen bij de kernwaarden waar Provadi ook voor staat. Door ons goed te positioneren kunnen we veel voor opdrachtgevers betekenen en zullen opdrachtgevers ons ook steeds makkelijker weten te vinden.”

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief voor interessante artikelen en de laatste ontwikkelingen. Laat je e-mailadres achter en ontvang ieder kwartaal onze nieuwsbrief.