menu
sluiten
menu sluiten

Provadi breidt uit met Robert Jan Brunnekreeft als Projectmanager Ruimtelijke Ontwikkeling

Als integrale dienstverlener werken we bij Provadi met een breed gespecialiseerd team. Onze adviseurs hebben hun sporen verdiend in hun vakgebied en gaan graag de uitdaging aan om opdrachtgevers te ontzorgen bij het realiseren van (vastgoed)doelstellingen. Dit geldt ook voor Robert Jan Brunnekreeft, die per 1 september bij Provadi aan de slag gaat als Projectmanager Ruimtelijke Ontwikkeling.

Robert Jan is een ‘oude rot in het vak’ en heeft gekozen om de stap te zetten naar Provadi. Hij maakt onderdeel uit van ons team van adviseurs en daar zijn wij ontzettend blij mee! Om kennis te maken hebben we Robert Jan een aantal vragen gesteld. Wil je meer weten over Robert Jan, zijn (werk)ervaring en hoe hij opdrachtgevers tot dienst gaat zijn? Lees dan verder.

Personalia

Naam Robert Jan Brunnekreeft
Functie Projectmanager Ruimtelijke Ontwikkeling
Start per 1 september
Woont in Sittard
In het weekend ga ik graag met mijn partner Thera op pad. We vinden het leuk om te borrelen op het terras, een weekend weg te gaan of uit eten met vrienden. Ik ben niet in Limburg geboren, maar de bourgondische levensstijl heb ik wel eigen gemaakt. Ook vind ik het leuk om activiteiten te ondernemen met mijn kinderen. Mijn jongste dochter hockeyt fanatiek en ik ga mee naar haar uit- en thuiswedstrijden.

Vertel wat meer over je werkervaring?

Ik heb veel ervaring als ontwikkelingsmanager, projectleider, projectcoördinator bij diverse werkgevers in Limburg en Brabant. De afgelopen 10 jaar heb ik gewerkt bij Ontwikkelbedrijf Greenport Venlo als Projectmanager Gebiedsontwikkeling.

In deze rol was ik verantwoordelijk voor het volledige traject van de (plan)ontwikkeling van werklandschappen tot en met de uiteindelijke realisatie en mijn focus lag op de planontwikkeling voor de gemeente Horst aan de Maas en gemeente Venray. Hiervoor heb ik gewerkt als zelfstandig projectmanager, als projectleider voor verschillende gemeenten in Limburg en bij bekende bouworganisaties Arcadis en Bouwfonds.

Wat maakt ruimtelijke ontwikkeling een bijzonder vakgebied?

Als gebiedsontwikkelaar speel je een belangrijke rol in de (her)ontwikkeling in het leef- en werkgebied van mensen. Je draagt een grote verantwoordelijkheid. Het werk is afwisselend omdat je te maken hebt met een diversiteit aan stakeholders, ieder met eigen belangen. Als een soort mediator is het mijn taak om altijd een gulden middenweg vinden. Mijn kracht ligt in het zien én kennen van de belangen van de verschillende partijen en aan de hand hiervan een goed resultaat neer te zetten.

Ik kom bijvoorbeeld uit een werkomgeving waar het maatschappelijk belang niet onderdoet aan het economisch belang. Zo streefden we naar een zo hoog mogelijke mate van zelfvoorziening op het gebied van energie en warmte. Ook speelde het creëren van werkgelegenheid een grote rol in mijn werk. Noord-Limburg was in het verleden een regio met een hoge werkloosheid en het bedrijventerrein levert een hoop nieuwe bedrijven op. Na het realiseren van ontwikkelingen is het bijna omgekeerd en hebben bedrijven soms moeite om geschikte werknemers te vinden.

Het is mooi om te zien hoe een gebied zich kan ontwikkelen. Als ik nu naar Greenport kijk, zie ik medewerkers die tijdens hun lunchpauze een fijne wandeling door het gebied maken. Ze hebben een aantrekkelijke plek om te werken. En als ik omwonenden spreek, die in eerste instantie sceptisch waren over de plannen, geven ook zij aan tijdens een fiets- of wandeltocht met plezier Greenport te doorkruisen. Ze genieten van het groen en de faciliteiten die zijn toegevoegd aan de omgeving. Het proces is niet altijd gemakkelijk geweest, maar het resultaat mag er zijn en daar ben ik trots op.

Waarom is Provadi de plek waar je jouw carrière vervolgt?

Dat is niet over één nacht ijs gegaan. Ik was aan het kijken voor, maar niet op zoek naar, een nieuwe baan en kwam zo in contact met Bas (Dekkers, regiomanager). We zijn gewoon het gesprek aangegaan, heel open. Voor mij was het belangrijk dat mijn verwachtingen en ambities overeenkomen met die van een potentieel nieuwe werkgever.

Ik zoek een baan met een uitdaging, ik houd niet van routine. Bij Provadi werk je voor verschillende opdrachtgevers in verschillende gebieden. Elke opdracht is anders en daarbij zijn de stakeholders en belangen ook altijd anders. Een ding is zeker: dat kan niet gaan vervelen.

Provadi is een jonge, hard groeiende organisatie met een sterk team met verschillende disciplines, maar waar tegelijkertijd nog niet alles uitgekristalliseerd is. De kernwaarden van de organisatie spreken mij ontzettend aan. Bijvoorbeeld het oprecht elkaar willen helpen, onder de noemer ‘wederkerigheid’. Ik kijk er naar uit om kennis te delen en samen met het team te bouwen aan doelstellingen van opdrachtgevers én aan de organisatie Provadi.

Mijn vakgebied heeft veel raakvlakken met projectontwikkeling, duurzaamheid en beheer en onderhoud. Ik ben ervan overtuigd dat we door ketensamenwerking en onze krachten te bundelen, wij ons bij Provadi met recht een unieke integrale dienstverlener in bouw en vastgoed mogen noemen.

Hoe maak jij het verschil voor de opdrachtgevers van Provadi?

Een opdrachtgever heeft een vraagstuk, maar heeft niet altijd de tijd of de kennis in huis om hier op een juiste manier aan te werken. Ik kan zo’n opdrachtgever compleet ontzorgen omdat ik breed inzetbaar ben, door mijn kennis en jarenlange ervaring als project/procesmanager in de bouw en vastgoed.

Allerlei opdrachtgevers kan ik tot dienst zijn. Denk aan het bijstaan van een overheid, projectontwikkelaar of woningcorporatie. Ik kan ook meerdere partijen vertegenwoordigen door het managen van een samenwerkingsverband. Of het nu gaat om het managen van projecten in het stedelijk gebied of projecten in het landelijk gebied. Voor mij geldt: hoe complexer het wordt, hoe leuker het is.

Robert Jan Brunnekreeft start per 1 september bij Provadi. Wil je alvast kennismaken of nu al weten wat Robert Jan voor jouw organisatie kan betekenen? Neem contact op via 06 – 46 40 26 24.

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief voor interessante artikelen en de laatste ontwikkelingen. Laat je e-mailadres achter en ontvang ieder kwartaal onze nieuwsbrief.