menu
sluiten
menu sluiten

Provadi zet zich in voor een bloeiende toekomst in Zuid-Limburg

Gedurende lange tijd heeft Zuid-Limburg geen substantiële woningbouwopgave. Echter, met de vaststelling van Woondeal Limburg, wordt er plotseling een belangrijke verantwoordelijkheid opgelegd voor de gemeente Meerssen: het realiseren van ongeveer 500 woningen in de komende 7 jaar. Onze toegewijde projectleider gebiedsontwikkeling, Lou, geboren en getogen in Limburg, is met veel enthousiasme deze uitdaging aangegaan namens de gemeente Meerssen.

Rol als Projectleider Woningbouw

Hij coördineert in samenwerking met initiatiefnemers voor nieuwe woningbouwplannen en speurt naar geschikte locaties voor de uitvoering van deze plannen. Met zijn diepgaande kennis van binnenstedelijke woningbouwprojecten en ervaring in projectmanagement, brengt Lou diverse belanghebbenden samen om gezamenlijk aan dit ambitieuze doel te werken.

Naast zijn rol als projectleider voor woningbouw, zet Lou zich ook in voor een andere belangrijke maatschappelijke taak: het vinden van tijdelijke huisvesting voor statushouders en Oekraïense vluchtelingen. “Dit is een uitdagende opdracht, gezien de snel toenemende wettelijke opgave die elke gemeente heeft. We hebben een mogelijk geschikte locatie gevonden, waar ook inwoners van de gemeente een plek moeten kunnen vinden. We hopen in de komende maanden stappen te zetten om tijdelijke huisvesting te realiseren, waarbij we ook nauw zullen luisteren naar de feedback van de omwonenden. Wat betreft stedenbouw heb ik me laten inspireren door het project Buurtschap te Veld in mijn woonplaats Eindhoven, met veel ruimte voor groen en slim omgaan met mobiliteit.”

Deze gemeentelijke rol vereist een holistische aanpak, waarbij Lou als projectleider nauw samenwerkt met diverse belanghebbenden en rekening houdt met uiteenlopende behoeften. Bij de gemeente Meerssen ligt de focus op het bieden van huisvesting, met name voor senioren en starters, om zo een gezonde doorstroming op de woningmarkt te stimuleren. “Daarnaast hechten we veel waarde aan betaalbaarheid, om zo bij te dragen aan een divers woningaanbod en een thuis voor iedereen.”

Burgemeester Thijssenlaan, Geulle

Eén van de projecten om woningbouw te realiseren is de verkoop van een gemeentelijk perceel aan de Burgemeester Thijssenlaan in Geulle. Dit perceel biedt ruimte voor maximaal 23 woningen, waarbij speciale aandacht wordt besteed aan duurzaamheid en levensloopbestendigheid. Het college van B en W heeft besloten om een aanbestedingsprocedure te starten met als doel het perceel (inclusief bouwverplichting) te gunnen aan een marktpartij, zoals een projectontwikkelaar of aannemer. “We verwachten op korte termijn de aankondiging te doen voor de openbare inschrijving. Ik ben benieuwd waar de markt mee komt! Stiekem hoop ik op een houtbouw-concept, aangezien ik als aanstaand houtbouw-bewoner overtuigd ben dat dit de toekomst is.”

Benieuwd naar onze aanpak op woningbouwversnelling? Of wil jij ook samen met ons het verschil maken in woningbouwopgaven en  bouwen aan een duurzame toekomst ? Neem dan contact met ons op!

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief voor interessante artikelen en de laatste ontwikkelingen. Laat je e-mailadres achter en ontvang ieder kwartaal onze nieuwsbrief.