menu
sluiten
menu sluiten

Training NEN 2767 bij woningcorporatie Alwel

Afgelopen week stond ik sinds tijden weer ‘voor de klas’. Tot begin dit jaar gaf ik regelmatig de basis- en verdiepingscursus NEN 2767 en – mede door corona – heb ik al een tijd niet meer de de klas kunnen staan. Daarom voelde het nu als een feestje om vanuit mijn rol als adviseur Beheer en Onderhoud training te mogen geven bij woningcorporatie Alwel. Wat een energie geeft het om elkaar live te zien en met elkaar het gesprek aan te gaan.

Woningcorporatie Alwel

Alwel is een woningcorporatie met circa 25.000 woningen in de gemeente Roosendaal, Breda en Etten-Leur. Ik heb een eerste trainingsdag verzorgd over NEN 2767, om de interne organisatie op te leiden en te begeleiden voor de nieuwe inspectieronde voor het onderhoud. De inspecties vinden plaats in het najaar van 2021 en wordt uitgevoerd door de eigen organisatie.

MJOP opstellen

Het doel van de eerste trainingsdag is om een deel van de vastgoedbeheerders de NEN-norm vanuit de theorie bij te brengen. Bij de tweede trainingsdag sluiten ook andere collega’s van Alwel aan, die al bekend zijn met de norm. Met de gehele groep bespreken we de bijzonderheden uit de norm en worden er werkafspraken gemaakt over de toepassing ervan. Naast de 2 trainingsdagen (theorie en toepassing in de praktijk) organiseer ik enkele terugkomdagen, waarbij de vastgoedbeheerders begeleid worden in hun uitwerkingen in de onderhoudssoftware.

Het overkoepelde doel van de trainingen is om het meerjarenonderhoudsplan (MJOP) objectief, uniform en overdraagbaar op te stellen, dat voldoet aan de eisen van WSW. Ik vind het altijd leuk als ik vanuit Provadi kan bijdragen aan het succes van een organisatie.

De eerste trainingsdag is goed ontvangen door de deelnemers. Er was veel enthousiasme en inbreng vanuit de eigen praktijk. Hierdoor ontstonden goede discussies en zijn we op basis van de vele voorbeelden op een informatieve en leuke manier door de norm gegaan. Op naar de volgende dagen!

Tom Martens

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief voor interessante artikelen en de laatste ontwikkelingen. Laat je e-mailadres achter en ontvang ieder kwartaal onze nieuwsbrief.