menu
sluiten
menu sluiten

Provadi faciliteert gemeenten bij complexe gebiedsontwikkelingsopgaves

Wij zijn Provadi. Een vernieuwend vastgoedconsultancybureau met expertises die de gehele vastgoedketen beslaan. Een van deze expertises is gebiedsontwikkeling. Ons team bestaat uit ervaren programma-, proces- en projectmanagers. Benieuwd hoe wij onze opdrachtgevers helpen? In deze blog lees je hoe wij gemeente Tilburg hebben ondersteund bij hun complexe gebiedsontwikkelingsopgave.

Aanleiding

Eén van de belangrijke opgaves in het gebied Stappegoor in Tilburg is de verdichtingsopgave en het toevoegen van openbare ruimtelijke kwaliteit in het gebied. Dit moet ondersteunend en faciliterend zijn aan de diverse functies die in het gebied aanwezig zijn.

Daarvoor is een subsidieaanvraag ingediend in het kader van de Woningbouw Impuls (WBI). Deze subsidie van ruim 10 miljoen euro is door het Rijk toegekend. De gemeente Tilburg heeft voor eenzelfde bedrag als co-financiering beschikbaar gesteld.

Belang

Het doel van de subsidieregeling van het Rijk is om versneld meer betaalbare woningen te realiseren, en daarmee gericht de krapte op de woningmarkt aan te pakken. De subsidieaanvraag betrof de realisatie van circa 1.000 woningen en de (her)inrichting van het openbaar gebied: plan Stappegoor-WBI.

De gemeente Tilburg ontwikkelt met dit plan in de periode tot 2028 Stappegoor tot een gebied met (nog) meer ruimte om te wonen, te leren, te bewegen en samen te ontspannen. De deelprojecten binnen het programma kennen hun eigen dynamiek en complexiteit en hebben vaak onderlinge samenhang.

Vraag

Gemeente Tilburg heeft de volgende vraag aan Provadi gesteld: “Zet voor Stappegoor een programmastructuur op en breng deelprojecten naar een volgende fase”.

Onze rol

Provadist Robert Jan Brunnekreeft is aan de slag gegaan met de vraag van Gemeente Tilburg. Robert Jan vertelt: “Wij brengen belangen en de actoren in het gebied in kaart. Die variëren van bewoners tot onderwijsinstellingen, sportverenigingen en ontwikkelaars bij elkaar. We zorgen voor een gedeelde visie op de gewenste integrale ontwikkeling en bewaken die visie ondanks verschillen in snelheid van deelontwikkelingen. We maken daarbij gebruik van verschillende instrumenten. Dat kunnen participatietrajecten zijn, maar ook het opstellen en sluiten van overeenkomsten met marktpartijen waarin de afspraken worden vastgelegd.

Daar waar projecten al in een volgende fase terechtkomen, wordt ook de ruimtelijke procedure voorbereid en opgestart. Met onze kennis en ervaring, zowel inhoudelijk maar ook op het gebied van project- en programmamanagement helpen wij de gemeente Tilburg om binnen gestelde kaders en termijnen een grote gebiedsontwikkeling met veel maatschappelijke en politieke aandacht verder te brengen.”

Wil je ook onze expertise inzetten?

Robert Jan Brunnekreeft is beschikbaar om ook jouw gemeente te ondersteunen bij een complexe gebiedsontwikkelingsopgave. Meer weten? Neem contact op met Robert Jan Brunnekreeft, bereikbaar via rj.brunnekreeft@provadi.com of op 06 – 46 40 26 24.

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief voor interessante artikelen en de laatste ontwikkelingen. Laat je e-mailadres achter en ontvang ieder kwartaal onze nieuwsbrief.