menu
sluiten
menu sluiten

Overzicht en inzicht creëren in vastgoedportefeuille

Waardevol vastgoedadvies op maat geeft woningcorporatie Alwel inzicht en overzicht.

Lennert, adviseur vastgoedbeheer bij Provadi, geeft inzicht, creëert overzicht en geeft woningcorporatie Alwel advies over hun vastgoedportefeuille. Dat kunnen woningen zijn maar ook grotere objecten. Waar Lennert Alwel in ontzorgt, lees je in deze blog.

Diversiteit van grote objecten in vastgoedportefeuille

Woningcorporatie Alwel heeft een diversiteit aan vastgoed in hun portefeuille. Naast de vele woningen is Alwel ook eigenaar van een aantal grote objecten (bedrijf onroerend goed en maatschappelijk vastgoed). Voor Alwel is het belangrijk om te weten in welke staat het vastgoed verkeerd en voor welke onderhoudskosten ze komen te staan. En om inzicht, overzicht en het advies te geven van de staat van hun vastgoed besteden ze dit uit aan Provadi.

Ontzorgen en overzicht geven

“Provadi werkt al geruime tijd prettig samen met Alwel. Zo ook voor het inspecteren en adviseren van het vastgoed. Als vastgoedeigenaar van verschillende soorten vastgoed kan Alwel hierdoor anticiperen op onder andere de onderhoudskosten. Tijdens een onderhoudsinspectie die ik uitvoer kan ik direct kleine of grote gebreken waarnemen en kan Alwel service laten uitvoeren ten behoeve van onderhoud,” vertelt Lennert. “Maar ook kan Alwel met de waargenomen conditiemetingen op basis van NEN 2767 een plan maken voor het onderhouden van het vastgoed voor de lange termijn.”

“De metingen, inspecties en waarnemingen die ik constateer tijdens de inspectierondes leg ik vast in het vastgoedsoftwaresysteem waar Alwel in werkt. Daarnaast geef ik Alwel ook advies en maak ik een overzicht, een ‘levend’ document, van afwijkingen die ik opmerk. Zo kan het zijn dat Alwel in haar systeem heeft vastgelegd dat een dak van een gebouw een bepaalde afmeting heeft maar bij de inspectie blijkt dat het minder groot is. Je zult begrijpen dat de kosten voor onderhoud aan het dak vervolgens lager zullen uitvallen. Dat zijn hele waardevolle constateringen. Regelmatig gaan we aan tafel met Alwel om ons advies terug te koppelen,” aldus Lennert. Ze weten dan precies waar ze aan toe zijn wat betreft de staat van hun vastgoed.”

Met een goede, grondige inspectie van vastgoed en een advies op maat voor jouw vastgoed krijg je als eigenaar inzicht en overzicht in jouw vastgoedportefeuille. Benieuwd wat wij kunnen betekenen voor jouw vastgoed? Neem dan contact met ons op.

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief voor interessante artikelen en de laatste ontwikkelingen. Laat je e-mailadres achter en ontvang ieder kwartaal onze nieuwsbrief.