menu
sluiten
menu sluiten

NEN2767 inspectie voor MJOP van historisch psychiatrisch complex in Venray

In opdracht van Treetops is Provadi gestart met de NEN 2767 inspectie van meerdere objecten in Venray. De objecten maken onderdeel uit van het terrein van VIGO. Samen met Treetops gaan we de komende maanden de verschillende objecten op het terrein in beeld brengen ten behoeve van een meerjarenonderhoudsplan (MJOP) op basis van een NEN 2767 inspectie.

Op de locatie zijn meerdere (rijks)monumenten aanwezig die onderdeel zijn van de opdracht. Het complex bestaande uit een voormalig hoofdgebouw met onderaardse gang, drie behandelpaviljoens met twee tuinen, een volière annex duiventil en een tuinhuis oorspronkelijk behorend tot het krankzinnigengesticht St. Servatius te Venray. Deze psychiatrische inrichting voor mannen is in de jaren 1905-1907 in opdracht van de Broeders van Liefde van Gent naar ontwerp uit 1905 van de Turnhouts architect Henri van der Plas tot stand gekomen. De inrichting is gebouwd op een perceel ten oosten van Venray, tussen de huidige Stationsweg in het noorden en de Servatiusweg in het zuiden.

120 jaar geleden is het complex gebouwd met de functie zorg. Laten we met onze inspecties ervoor zorgen dat we ook de komende 120 jaar de panden in stand houden en dit complex door kunnen geven aan de komende generaties.

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief voor interessante artikelen en de laatste ontwikkelingen. Laat je e-mailadres achter en ontvang ieder kwartaal onze nieuwsbrief.