menu
sluiten
menu sluiten

Maak kennis met Tom, Adviseur Beheer en Onderhoud

Tom Martens is Adviseur Beheer en Onderhoud. Daarmee vertegenwoordigt hij één van de expertises van Provadi en met zijn elf jaar ervaring in het vak is hij een echte aanwinst voor ons team. Maar wie is Tom en welke ervaring heeft hij? Dat ontdek je in dit blog.

Van jongs af aan is Tom al geïnteresseerd in vastgoed. Naast het ontwerp van gebouwen was hij net zo geïnteresseerd in het verhaal erachter. Zijn opleidingen zullen je dan ook niet verbazen. Van de MTS ging hij naar de HTS, om vervolgens in 2009 de opleiding Bouwkunde succesvol af te ronden. Tijdens zijn stages heeft Tom verschillende disciplines in het vastgoed en de bouw verkend. Daarna heeft hij altijd in het Beheer en Onderhoud gewerkt.

Meerdere sectoren

De in Tilburg wonende Provadist vertelt over enkele van zijn projecten: “Vanaf 2018 heb ik voor een grote gemeente in Nederland als projectmanager een project uitgevoerd waarbij de status van 270 objecten in kaart gebracht moest worden. Daarbij werkte ik aan de ene kant als adviseur naar de gemeente en aan de andere kant stuurde ik het interne projectteam aan. Daarna heb ik dit, aan de hand van het beleid, door de inzet van een team aan inspecteurs en adviseurs vertaald naar een MJOP (red. Meerjarenonderhoudsplan).”

Naast dat Tom voor meerdere zorginstellingen en woningbouwcorporaties heeft gewerkt als adviseur en coördinator, licht hij nog een ander project uit voor een grote verzekeringsmaatschappij: “Dit bedrijf heeft ruim 140 woningbouw complexen in bezit. Het was mijn doel om de verzekeringsmaatschappij te ontzorgen met betrekking tot het Beheer en Onderhoud. Het team van inspecteurs voerde inspecties uit, waarna ik in samenwerking met de opdrachtgever het MJOP heb opgesteld. Daarna nam ik de begeleiding van de aannemers en beheerders op mij voor de uitvoering van onderhoud.

Werken vanuit een multidisciplinair oogpunt

“Bij Provadi kan ik doen wat ik het liefst doe”, antwoordt Tom op de vraag waarom hij voor Provadi heeft gekozen. “Ik kan hier de spil zijn als het gaat om Beheer en Onderhoud. Mijn kracht ligt in het verbinden en organiseren voor de opdrachtgever. Dus alles van A tot Z regelen en de opdrachtgever echt ontzorgen. Dus vanuit een multidisciplinair oogpunt het overzicht krijgen van alles dat moet gebeuren en daarbij de juiste partijen aansluiten en begeleiden.” Tom noemt als voorbeeld een lopende opdracht: “Bij een 13,5 hectare groot object zijn er meerdere partijen betrokken zoals een architect, een installatiebeheerder, onderaannemers, een kostendeskundige en een aantal aannemers. Gebaseerd op het beleid, gestuurd vanuit de opdrachtgever, maken we een totaalplan en zorg ik dat alles juist wordt uitgevoerd. Daarbij is alles gericht op het maken van de juiste keuzes in relatie tot het plan met het object.”

“Een goed middel om dit te kunnen doen is het conditie- en risicogestuurd onderhoud. Dat wil zeggen dat je keuzes maakt op basis van het doel van en de toekomstvisie op het object. Als je bijvoorbeeld een pand gaat ontwikkelen, hoeven bepaalde werkzaamheden niet direct uitgevoerd te worden. Wanneer er in dat pand sprake is van leegstand, hoef je niet elke kapotte lamp direct te vervangen. Je weet namelijk al dat je hier binnenkort toch mee aan de slag gaat. Het in control komen met je Beheer en Onderhoud kan alleen maar als het MJOP op orde is.” Tijdens interview benadrukt Tom nogmaals dat dit ontzettend belangrijk is om de juiste keuzes te maken en dat dit vaak onderschat wordt.

Wil je ook werken in de vastgoedsector?

Tom vertelt je in onderstaande video meer over het werken in de sector én bij Provadi.

De manier waarop wij werken is anders. Investeren in werkgeluk en de ontwikkeling van jou als collega, dat is de ambitie van veel bedrijven. Provadi doet het echt! Benieuwd welke vacatures we open hebben staan?

Bekijk onze openstaande vacatures

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief voor interessante artikelen en de laatste ontwikkelingen. Laat je e-mailadres achter en ontvang ieder kwartaal onze nieuwsbrief.