menu
sluiten
menu sluiten

Duurzame zorg voor gezonde toekomst (Green Deal 2.0)

De gezondheidszorg wordt geconfronteerd met de effecten van klimaatverandering op de gezondheid van mensen. Wist u dat de zorg verantwoordelijk is voor 7% van de totale jaarlijkse Nederlandse CO2-uitstoot?

Vanuit groeiende maatschappelijke urgentie en het Klimaatakkoord van Parijs is de nieuwe ‘Green Deal Duurzame Zorg’ ontstaan voor een gezonde toekomst, die het verduurzamen van de zorgsector op vier onmisbare thema’s versnelt. Hiermee wordt gewerkt aan:

  • het terugdringen van de CO2-uitstoot van de zorgsector,
  • het bevorderen van circulair werken binnen de zorg,
  • het verminderen van de hoeveelheid medicijnresten in oppervlaktewater en grondwater,
  • het creëren van een leefomgeving in en buiten zorginstellingen die de gezondheid bevordert.

Het is belangrijk om bewustwording te creëren en gezamenlijke inspanningen te leveren. Bewustwording bij bestuurders van zorginstellingen, maar ook bij zorgverleners, patiënten en cliënten is een belangrijke voorwaarde voor verduurzaming. Goede voorbeelden helpen zorginstellingen bij het implementeren van de Green Deal.

Provadi, als samenwerkingspartner van diverse zorginstellingen, is op de hoogte van zorgontwikkelingen en de eisen vanuit de Green Deal, zodat zorginstellingen zich kunnen concentreren op hun kernactiviteiten: zorg verlenen!

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief voor interessante artikelen en de laatste ontwikkelingen. Laat je e-mailadres achter en ontvang ieder kwartaal onze nieuwsbrief.