menu
sluiten
menu sluiten

6 leestips voor tijdens de bouwvakantie

Ben jij op dit moment aan het genieten van de bouwvak? Heb je eindelijk weer de tijd en de rust om er een boek bij te pakken? Dat komt goed uit! Onze Provadisten hebben 6 leestips voor je op een rij gezet. Met deze boeken kom jij je bouwvakantie ontspannen door en heb je nieuwe inspiratie voor na je vakantie.

Hoe gaan we dit uitleggen

Tip van Sandra: Hoe gaan we dit uitleggen van Jelmer Mommers.

In dit boek lees je op een overweldigende manier het verhaal van klimaatverandering. Het motiveert je tot actie, in plaats van dat het leidt tot een depressie. Soms vind ik het misschien een tikkeltje te optimistisch, ook gezien het recente klimaatrapport van de VN, maar het is wel een boek dat je lekker leest op vakantie én het is informatief. Samen aan de slag voor een beter klimaat!

De meeste mensen deugen

Tip van Tom: De meeste mensen deugen van Rutger Bregman.

In de tijd van Covid-19 en de vele beperkingen die dit met zich meebrengt, kunnen we wel een positieve impuls over de mens gebruiken. In dit boek wordt op een interessante manier de geschiedenis van de mens in beeld gebracht. Spoiler alert: de mens is lang niet zo slecht als we dagelijks in het nieuws voorgeschoteld krijgen.

Van goed naar goud

Tip van Bas: Van goed naar goud van Marc Lammers en Ton Hendrickx.

Marc Lammers veroverde als hockey(bonds)coach vele internationale titels. Hij is overtuigd dat we tot veel meer in staat zijn dan we zelf denken. De schrijvers vertellen dat de effectiviteit van teamleden en het gezamenlijke resultaat verbetert door flow en bewijzen dat flow maakbaar is. Het boek inspireert mij door de geschetste overeenkomsten tussen (top)sport en het bedrijfsleven. Laat je ook inspireren!

De zeven eigenschappen van effectief leiderschap

Tip van Mark: De zeven eigenschappen van effectief leiderschap van Stephen R. Covey.

Dit is al jaren een populair boek en ik wil het aanraden aan iedereen die het nog niet gelezen heeft. Covey laat zien hoe je de kwaliteit van je persoonlijke leven, diensten en organisatie kan verbeteren, door jezelf en je relatie tot anderen te onderzoeken. Het klinkt stoffig, maar het is juist een prettig leesbaar, praktisch boek.

De toekomst van Nederland

Tip van Arthur: De toekomst van Nederland van Floris Alkemade

In ons werk moeten we rekening houden met klimaatverandering, de vergrijzende samenleving, de overstap naar hernieuwbare energie, het tekort aan woningen en de verduurzaming van landbouw. Als rijksbouwmeester weet Floris Alkemade hier ontzettend veel vanaf. In dit boek vat hij het helder samen en het geeft een andere blik op de toekomst.

De hardlooprevolutie

Tip van Karlijn: De hardlooprevolutie van Stans van der Poel en Koen de Jong.

Als je in de vakantie overweegt om het hardlopen weer op te pakken, is het lezen van De hardlooprevolutie een slimme zet. Je krijgt als beginner inzicht in ademhaling, looptechniek en hartslag. Ingewikkelde materie is lekker vlot opgeschreven. Ook krijg je een trainingsschema voor de marathon, waarbij je nooit verder traint dan 14 kilometer. Voor mij geldt dat ik het eerst gebruik voor de halve marathon in oktober!

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief voor interessante artikelen en de laatste ontwikkelingen. Laat je e-mailadres achter en ontvang ieder kwartaal onze nieuwsbrief.