menu
sluiten
menu sluiten

Ben jij nog wel gelukkig met je huidige baan?

De werkzaamheden in de bouw zijn per functie ontzettend variërend. Bij het ene bedrijf ben je ook nog een beetje van dit erbij en bij het andere bedrijf een beetje van dat erbij. Het maakt een groot verschil bij welk bedrijf je werkt. Daarom is het best belangrijk om jezelf af en toe de volgende vragen te stellen: Kan ik hier mijn ambities waar maken? Is mijn werk/privé-balans nog wel gezond? Wanneer ben ik voor het laatst gevraagd of ik nog gelukkig ben op het werk? Ben ik überhaupt nog gelukkig met mijn huidige baan? Happy zijn met wat je doet is van meerdere factoren afhankelijk. Hieronder lichten we er een paar verder toe.

Werkzaamheden

De werkzaamheden verschillen dus nogal per bedrijf. Het is dus goed om zo nu en dan eens te reflecteren en na te denken of je nog steeds doet wat je het liefste doet. Er zijn natuurlijk altijd wel enkele onderdelen die je liever niet doet, maar zolang het bij een paar blijft, zit je wat dat betreft waarschijnlijk op de goede plek. Als dat niet zo is, is het de moeite waard om te bekijken wat andere bedrijven jou kunnen bieden. Krijg je de ruimte om zelf initiatief te nemen en wordt daar iets mee gedaan? Je werkt een groot deel van leven, dus het is wel belangrijk dat je doet wat je graag wilt.

Ambitie en ontwikkeling

Je ambities spelen een grote rol in je loopbaan. Kun je bij jouw huidige werkgever doorgroeien naar de positie die je graag wilt? In sommige functies ben je met 3 tot 5 jaar werkervaring al senior en soms duurt het meer dan 10 jaar voordat je zover bent. Wil je daarna nog doorgroeien, dan ligt er waarschijnlijk een nieuwe functietitel in het verschiet. Die ambitie kun je niet bij ieder bedrijf waarmaken. Kan dit wel bij jouw huidige werkgever?

Daarnaast heb je nog de persoonlijke ontwikkeling. Iedereen leert op de werkvloer, maar die groei kan na verloop van tijd ook vertragen. Zeker wanneer de werkzaamheden hetzelfde blijven en onvoldoende uitdaging bieden. Door middel van trainingen en workshops kun je ervoor zorgen dat je ontwikkeling wel doorgaat. Vraag daarom bij je manager of daar budget voor is. Een goede werkgever is zich bewust van de waarde van ontwikkeling en is bereid hierin te investeren.

Werk/privé-balans

De juiste balans is voor éénieder anders. Sommigen vinden werken in de avonduren geen probleem, anderen willen dit juist niet. De één wil fulltime aan de slag terwijl de ander liever wat minder werkt. De persoonlijke situatie zoals een gezin, privé-activiteiten etc. speelt hierin een grote rol en is bij iedereen weer verschillend. Ook hierbij is het weer belangrijk dat je werkgever goed aansluit bij wat jij fijn vindt. Het is niet leuk als je je kinderen minder kan zien, omdat je werk dat niet toelaat of dat je eigenlijk nooit echt een avondje kan doorbrengen met je vrienden.

Werkomgeving

Je werkomgeving speelt ook een grote rol. Als je veel op kantoor zit, is het belangrijk dat dat kantoor goed voelt. Voor de één kan dat een groot gebouw zijn waar je in de anonimiteit opgaat, maar de ander wil juist in een kleiner gebouw werken met een gezellige sfeer, waar je iedereen goed kent. Eet je alleen achter je bureau of zit je samen met jouw collega’s? Of, als je iemand bent die bijvoorbeeld graag af en toe een bouw wil bezoeken, is het van belang dat die mogelijkheid er ook is.

Volgende stap

Als het bovenstaande jou aan het denken heeft gezet, is het misschien goed om samen eens te kijken hoe jij het geluk in het werk weer terug kunt vinden. Neem gerust contact met mij op. De koffie staat klaar. Tot binnenkort.

Je kan mij bereiken via e.eijwoudt@provadi.com of 06 53 35 65 49.

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief voor interessante artikelen en de laatste ontwikkelingen. Laat je e-mailadres achter en ontvang binnenkort onze allereerste nieuwsbrief.